Posts

Showing posts from September, 2015

Emas HMG gold coin

Image
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ


Selamat tengah hari my dear reader.  Mulakan harimu dengan senyuman, InsyaAllah harimu akan berjalan dengan lancar.
Ni nak story-morry sikit. Agak-agaknya anda sedar@perasan tak saban hari sekarang ini, ketika ini, disaat ekonomi malaysia tengah tak berapa nak stabil..
1) nilai matawang semakin jatuh I would say some of the factor because of the oil price rather than say because of our political issue.  agree ?? hahaha. it depends, okay. 
2) harga barang semakin meningkat yer, saya perasan!! lebih-lebih lagi lepas GST. haha. and let me tell you something. ^^,  sekarang ni, aku dalam usaha meng-usha barang-barang baby yang mahal nak mampos. my mom said, beli nanti pon boleh, tunggu baby dah besar sikit, tak penting beli sekarang. tanya dengan member yang dah beranak pun, ramai yang cakap macam tu. So, aku hampir setiap hari dok USHA barang-barang ni punya harga (Stroller, Car Seat, Baby Carrier, Nuna Peeps P…