Emas HMG gold coin

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ



Selamat tengah hari my dear reader. 
Mulakan harimu dengan senyuman, InsyaAllah harimu akan berjalan dengan lancar.

Ni nak story-morry sikit.
Agak-agaknya anda sedar@perasan tak saban hari sekarang ini, ketika ini, disaat ekonomi malaysia tengah tak berapa nak stabil..

1) nilai matawang semakin jatuh
I would say some of the factor because of the oil price rather than say because of our political issue. 
agree ?? hahaha. it depends, okay. 

2) harga barang semakin meningkat
yer, saya perasan!! lebih-lebih lagi lepas GST. haha.
and let me tell you something. ^^,  sekarang ni, aku dalam usaha meng-usha barang-barang baby yang mahal nak mampos. my mom said, beli nanti pon boleh, tunggu baby dah besar sikit, tak penting beli sekarang. tanya dengan member yang dah beranak pun, ramai yang cakap macam tu. So, aku hampir setiap hari dok USHA barang-barang ni punya harga (Stroller, Car Seat, Baby Carrier, Nuna Peeps Product, 'Kandang Baby' and etc.) tapi.. sejak duit malaysia makin jatuh ni. hatiku sangat berduka lara, harga barang-barang ni meningkat ok. meningkat. kerana apa? kerana ni bukan barang malaysia, stok datang daripada oversea. So, of course laaaaaa mengikut harga currency sekarang yer tuan-tuan dan puan-puan sekalian. BERSABARLAH dan bertabahlah duhai hati.

3) Kos sara hidup semakin tinggi
Ha, yang ni. Aku no komen. hahahahahaha.  T___T 
Terasa meninngi sebab anak tekak tatkala mengandung ni, dugaan sungguh. 
I always want to eat kek dekat secret, biskut famous amos, air starbucks, ayam di nando's. 
oh mai goodddddnesss.. kopak duit makkk.. haha..

So, saban hari aku mengkaji dan mengkaji tentang benda ni. haha. well, dah jadi isteri sekarang, kena lah behave sikit benda-benda macam ni. 

Kalau korang ada simpanan yang banyak dekat BANK masing-masing, tidak mengapa. 
sebab.. yela, tak ada effect sangat pun kalau korang punya duit terguna sikit dan korang pun pandai berjimat untuk kehidupan seharian korang. betul tak?
masalahnya aku tak ada banyak simpanan dan aku tak reti nak berjimat.
i've tried but susah. 
TAPI, tahu tak simpanan dalam BANK tu ada semakin lamaaaaa semakin SUSUT NILAInya?

Let say, i'll give an example.
Ada RM1000, simpan dalam bank.
Sekarang punya nilai matawang, kalau RM1000 tu macam-macam boleh beli lagi, betul x?
tapi, bila kita rewind balik, RM1000 (10 tahun lepas-tahun 2005) lagilah boleh beli macam-macam.
bila kita forward plak, RM1000 (10 tahun akan datang-tahun 2025), apa yang bakal kita dapat dengan RM1000 tu, cuba habaq sikit dengan aku. 

Tapi .. ni mak aku la kata.. mak aku cerita.. 
dulu masa zaman nabi, 
nak beli seekor kambing la contohnya, harga dia katakan 1 dinar. 
sekarang (tahun 2015), nak beli seekor kambing pun harga dia 1 dinar jugak.
jadi, adakah mustahil pada masa akan datang..
tahun ntah bila pun..
nak beli seekor kambing, harga dia tetap bersamaan dengan 1 dinar.
setuju ke tak setuju ?? SETUJULAH JAWAPAN DIA.

Sebab, 
EMAS tak ada susut nilai.
EMAS kalis inflasi.
EMAS matawang sebenar.
EMAS simpanan untuk masa akan datang.

Jadi,
JOM simpan emas.
JOM lawan inflasi.
JOM kukuhkan kewangan kita sendiri.

Hehehe ^_^ cuba kita menyimpan 1g/month. tak rugilah sayang. its worth. 
Boleh contact saya yer.
Because I'm
Authorized Dealer already for Harimau Mint Gold
Izni Husna Idris
013-706 7018
HM01261
PM/Whatsapp/Telegram for details


"Peneraju Syiling Emas Malaysia"
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable
#harimaumintgold
#goldcoin
#emasmampumilik

Comments

Popular posts from this blog

sedih dan berduka

Birthday

passion