Bersarang 😪🙂😉😱😭

Assalamualaikum.

Haha. Bersarang sudah post aku.
Bajet nak story morry kerap dulu menjadi harapan setinggi gunung je la. Pemalas ya ampunnnnnn minah ni. Hahaha. Okay.

Untuk makluman semua. Aku hanyalah rajin mengepost di akaun instagram. Facebook pun jarang. Apa yang aku update? Haruslah berkenaan emas HMG (Harimau Mint Gold). Dan yer, buat masa sekarang, dah mula berjinak jinak dengan public gold. Alhamdulillah. Tuhan memberi rezeki.

Dan. Untuk tatapan kalian.

Harga emas HMG pada 30 November 2015 ialah sekitar RM185/gram.

Manakala ...
Harga emas HMG pada 31 Oktober 2016 ialah sekitar RM213/gram.

Nampak ke tak nampak kenaikan sebanyak RM28 hampir setahun yang lalu,
Yer, mungkin bulan 11 tahun lepas, harga emas tengah turun. jadinya. saya boleh katakan bahawa harga emas meningkat sebanyak RM20 untuk tahun lepas. tak penting.

yang penting sekarang ni.. emas meningkat sebanyak 10.8% - 15.1% berbanding tahun lepas. kalau simpan dekat tabung haji, hanya 8% faedah diberikan kepada saudara dan saudari di luar sana.

Tetapi.

ingin saya ingatkan kembali.

jika tahun lepas anda membeli emas dengan harga RM185.
dan pada tahun ini anda menjual emas anda dengan harga RM200.
Anda RUGI.

Kenapa. Dan. Mengapa.

KERANA
Dengan harga RM200, anda sebenarnya hanya mendapat untung sebanyak RM15.
Akan tetapi, dengan RM200 anda tidak mampu membeli semula emas 1g hasil daripada jualan anda. sebabnya, emas dah berharga RM213/gram. Anda hanya ada RM200 hasil jualan tadi.
-untung RM15, hanya pada angka-

Untung secara bijak dengan EMAS
Jual lah hasil simpanan emas anda pada tahun lalu dengan harga yang sesuai untuk dijual pada tahun ini dengan sedikit keuntungan yang boleh di jana.

Sebagai CONTOH
jika tahun lepas anda membeli emas dengan harga RM185.
dan pada tahun ini anda menjual emas anda dengan harga RM220.
Anda UNTUNG RM7.

Nampak sedikit ? Yer. Tapi anda masih boleh membeli emas 1g sekali lagi.

MACAM MANA NAK UNTUNG BANYAK?

Join HMG. Hahaha

We sell LIMITED and EXCLUSIVE item.

Kadang kala, ada sesetengah certifikasi HMG hanya akan dikeluarkan sebanyak 100 keping atau 123 keping sahaja (paling banyak, 8000 keping).
ahli HMG yang berdaftar sebanyak 2000++, mungkin yang aktif sebanyak 1000 orang.
Dalam masa 6 jam, KADANG KADANG. saya ulang yer, kadang kadang dan ini pernah terjadi sebenarnya. item SOLD OUT!!

bila item sold out, pengumpul certifikasi emas HMG terutamanya akan cuba untuk membeli sedaya upaya item-item HMG untuk dijadikan koleksi simpanan mereka. dan sesiapa yang mempunyai lebihan item HMG, akan menjual item tersebut dengan harga yang agak tinggi berbanding harga pasaran.

Sebagai CONTOH yang kedua
ada bebrapa item HMG, yang dijual dengan harga RM250/gram.
Untung RM 37 daripada belian tahun lepas dan dapat membeli semula emas bernilai 1g.

untung ke tak untung???????????????

contoh item yang dah habis dijual
 HMG 1st Edition, 3000 keping sahaja (sekitar RM230-RM250/g)
HMG 2015 Hari Raya Aidilfitri, 300 keping sahaja (sekitar RM250/g)

Renung-renungkan dan selamat beramal.
www.harimaumintgold.my/hm01261
www.instagram.com/tigercoin.01261

#HarimauMintGold #Gold #GoldCoin #Emas #SyilingEmas #HGMCC #HMG #SupportLocal

Comments

Popular posts from this blog

Birthday

sedih dan berduka

passion