Posts

Showing posts from October, 2016

Bersarang 😪🙂😉😱😭

Image
Assalamualaikum.
Haha. Bersarang sudah post aku. Bajet nak story morry kerap dulu menjadi harapan setinggi gunung je la. Pemalas ya ampunnnnnn minah ni. Hahaha. Okay.
Untuk makluman semua. Aku hanyalah rajin mengepost di akaun instagram. Facebook pun jarang. Apa yang aku update? Haruslah berkenaan emas HMG (Harimau Mint Gold). Dan yer, buat masa sekarang, dah mula berjinak jinak dengan public gold. Alhamdulillah. Tuhan memberi rezeki.
Dan. Untuk tatapan kalian.
Harga emas HMG pada 30 November 2015 ialah sekitar RM185/gram.

Manakala ...
Harga emas HMG pada 31 Oktober 2016 ialah sekitar RM213/gram.

Nampak ke tak nampak kenaikan sebanyak RM28 hampir setahun yang lalu,
Yer, mungkin bulan 11 tahun lepas, harga emas tengah turun. jadinya. saya boleh katakan bahawa harga emas meningkat sebanyak RM20 untuk tahun lepas. tak penting.

yang penting sekarang ni.. emas meningkat sebanyak 10.8% - 15.1% berbanding tahun lepas. kalau simpan dekat tabung haji, hanya 8% faedah diberikan kepada saudara …