Posts

ke korea lah kita (part2)

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ

bersarang!!! hahaha. selepas 2 bulan baru nak update cerita ke korea. subhanallah. hahaha.

seperti yang kalian sedia maklum, aku ke korea 29 april - 7 mei 2017. agak lama sebabnya ini kali kedua aku ke korea. jadi aku nak pergi ke pulau jeju alang-alang dah sampai korea. plan ke korea mengambil masa hampir setahun. beli tiket daripada airasia, setahun sebelum pergi. harga dalam lingkungan 700++ (tiket pergi balik, makan pergi balik, beg 20 kg pergi, balik 30kg, pilih seat pergi balik).

kenapa banyak sangat.
1. sebab bawa anak, barang anak banyak betul 😅 pampers dengan susu. subhanallah. berat dah beg.
2. mula-mula tak pilih seat. tapi lama-lama fikir, kang duduk asing-asing. cane la nak jaga anak aku nnt kalau dia meragam, kecian dekat penumpang yang lain.
3. makan? sebab aku lapar. 6 jam duduk dalam flight, bosan. itu pun siap beli makanan lain dalam flight. hahaha. sabar je la.

berlepas lah kami berempat ke seoul, korea pada 29 april jam 8 pagi waktu t…

ke korea lah kita (part1)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ

semoga dipermudahkan urusan saya untuk mengarang perjalanan ke korea. haha 😂😂 too lazy to update my blog eventhough many stories that i want to share. hukhukhuk.

end of april this year (29 april) .. dengan rasa yang ntah hape-hape, aku pergi jugak seoul,korea lepas dah beli tiket hampir setahun lamanya. disebabkan jari baru operate (3 april), aku macam nak pegi ke tak ni. nak pegi ke tak. encik suami cakap 'g je lah, membazir' ..

soalan-soalan
1. ada tour guide ke tak?
 - yer, ofcourse ada sebab aku pemalas nak fikir dan cari (google) pasal korea.

2. guna pakej apa dan berapa?
- guna khidmat rakan sekolah aku dan encik suami, penulis terkenal buku 'Backpackers Seoul' encik halian daripada Seoul Red Cat. haha. Harga ?? untuk 9 hari 8 malam di korea, dia bagi RM3500++. berbaloi ke tak ?? yezza!!!!!!!!!! berbaloi-baloi. tak tipu. termasuk flight tiket pergi-balik ke pulau jeju.

3. kenapa guna khidmat guide?
 - yang pertama, sebab aku pemalas…

artis pilihan

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ

semoga tajuk yang lagha hari ini membawa faedah kepada semua yang membaca di luar sana. Hahahaha.

artis pilihan hari ini ialah di negara korea. LOL.

my husband cannot do anything. yang sebenarnya dia dah malas nak melayan isteri dia. gila agaknya isteri dia ni. hahaha. terima kasih yer encik suami terima saya.

i do like GOT7. dont know why. sila lah jangan tanya kenapa.
most people will like big bang, exo. owh dear, i do like all artists from JYP company. not JYP though. hahaha.

back in my degree studies. i have my eyes on 2PM. until they like to 'not to wear shirt' ... the word - i like them - literally decrease with the increasing number alduts song. LOL. hahahahaha. yela, umur diorang dah meningkat. betul tak? seiring dengan peningkatan umur, so diorang kena lah ada lagu yang menampakkan kematangan mereka.

then... slowly my interest n KPOP is fade. until my struggling time in master studies. ada boy group tumbling here and there. dance move bes…

sharing to the world

Image
husnaidris89 This is the post from my instagram account on 3 April 2017 at HUKM after i've done my surgery. Hehe. Wrote this sambil menangis more than 1 hours. WHY?? In the next post i'll update. InsyaAllah. so lets read whats on my mind on 3 April.Warning. Ini post panjang. 😂
.
Part one 😆
.
Alhamdulillah the surgery this morning went well. I hope after this everything is okay. InsyaAllah. Huhu 😭
.
Xde siapa nk disalahkan, everything is my mistake. So, learn izni. Learn. 😊
.
October 2014 lagi sebulan nak bernikah. I need to prepare for my master viva. End up, i have to submit final thesis early in december (one month correction) sounds great kan. All of these sudden stress and annoying procedure to delay the final submission process finally.. Haha.. I've surrender, i've warded. Two week before tarikh nikah.. Hectic sungguh. After warded, sempat lg balik jb. Siapkan mana patut, balik kl, nikah, ahad sanding then isnin balik jb untuk siapkan binding process. Sampai d…

passion

سْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ


kali ini. saya nak berkongsi cerita tentang passion. Bahasa malaysia, maksudnya semangat. Terpanggil untuk menulis karangan yang tak seberapa ini sebab saya masih lagi seorang pelajar, yang masih mahu meneruskan sesi pembelajaran, daripada kecil-taska/tadika sehingga besar. Kenapa? Mengapa?

adakah permulaan kita belajar kerana kita minat ??
siapa jawab macam ni, memang saya kagum.
sebab daripada kita kecil lagi, mak bapa kita sebenarnya dah hantar kita ke sekolah tanpa kerelaan hati kita. kita terpaksa ke sekolah sebab mak bapa kita nak pergi kerja, cari duit untuk meneruskan kelangsungan hidup. Alhamdulillah, dah besar pun kita, boleh membaca, boleh melayari internet, boleh membaca blog saya. hehe.

daripada kita tak suka ke sekolah pada mulanya, kita terpaksa. akhirnya perasaan tersebut berubah menjadi minat. siapa yang boleh mengubah minat kita? tentulah diri sendiri. cikgu, kawan, keluarga -bagi saya...semua itu hanyalah sampingan sahaja.

macam mana kit…

sedih dan berduka

Image
سْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ
huhu. cerita lama dah ni. tapi baru nak update. 😥 huk huk huk.
once upon a time. when there is a one girl meet her friend. quite close friend. cheeewahhh. haha. speaking pulokkkk. macam ni lah. tanggal 17 November 2016. saya berasa tidak sedap hati ketika berada di rumah di sekitar selangor. makanya, saya dengan pantas driving ke skudai, johor. dengan tujuan ke UTM. ada meeting sikit dengan prof. tapi malangnya, sebab aku bergerak lewat dan aku tak lah bawak laju mana.. meeting pun dah habis. Kesimpulannya, betul lah rasa tak sedap hati tadi. ada mock presentation hari ahad ni untuk proposal defend presentation yang aku sendiri tak tahu bila. 
bila kita dah stress. slide pun tak prepare banyak. makanya, aku stay up lama lah jugak dekat lab untuk menyiapkan mana yang boleh.
18 november 2016
pagi-pagi lagi aku dah ke lab. sebab aku nak siapkan apa yang patut. sampai tengahari, aku rasa nak muntah tengok slide. macam sakit gila kepala ni. serabut tak tahu la…

harimau harimau HMG

Image
update as 15 Nov 2016 (1st time)
سْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ
kenali harimau harimau keluaran HMG.
comey comey semuanya.
1) White Tiger - hanya dikeluarkan sebanyak 123 keping sahaja.  Remark : SOLD OUT

2) Malayan Tiger - Hanya dikeluarkan sebanyak 300 keping sahaja. Remark : SOLD OUT
3) Harimau Bintang - Hanya dikeluarkan sebanyak 300 keping sahaja. Remark : Berbaki 100 keping sahaja lagi

4) Black Panther - Hanya dikeluarkan sebanyak 300 keping sahaja. Remark : SOLD OUT

5) Golden Tabby - Hanya dikeluarkan sebanyak 300 keping sahaja. Remark : Berbaki 140 keping

6) Harimau Jawa - Hanya dikeluarkan sebanyak 300 keping sahaja. Remark : Berbaki 210 keping


7) Harimau Benggala - Hanya dikeluarkan sebanyak 150 keping sahaja. Remark : Berbaki 90 keping

8) Siberian Tiger - Hanya dikeluarkan sebanyak 150 keping sahaja. Remark : Berbaki 85 keping

Belum habis lagi yer senarai harimau yang bakal dikeluarkan oleh pihak syarikat. ada lagi 5 jenis harimau. setakat ini, semua syiling menggunakan edisi kedua (tahun …